Bir tanesi Marvel evreninde Hulk, Iron Man gibi aşırı uçların yanında okuyla fark yaratıyor. Diğeri DC evreninde Superman, Flash gibi yeteneklerin yanında şov yapıyor. İkisi arasında tercih yapmak çok zor. Çünkü karakter olarak çok farklı kahramanlar olsalar da, yetenek bakımından neredeyse aynı olduklarını söyleyebiliriz. Bu karşılaştırmada çizgi roman ve ekrandaki farkları belirttik. Arrow ve Hawkeye’ın öne çıkan karakteristik özelliklerini yazdık.
Arrow
Arrow, bu noktaya gelene kadar çok çekti. Oliver Queen‘in yaşadığı şehir Starling City‘de suça karşı verdiği savaş uzun süre kimsenin dikkatini çekmedi. Ta ki 2013 yılında CW Arrow”u beyaz ekrana taşıyana kadar. Bu adımla birlikte Oliver Queen bir anda popüler bir hal aldı ve takip edilmeye başlandı. Fakat Arrow dizide ve çizgi romanda iki ayrı hayat yaşıyor. Arrow için çizgi romandan uyarlanan bir dizi yerine, çizgi romandan ilham alınan bir dizi diyebiliriz. Kaldı ki çizgi roman serisinde de Arrow sürekli olarak değişen bir karakter olarak göze çarpıyor. Sokak çeteleri ile savaşan bir karakterden belediye başkanlığına kadar yükseliyor. Arrow’u dizi üzerinden konuşacak olursak sürekli ne yaptığını sorgulayan, yaptığı şeye periyodik olarak inanacını yitiren bir durumda. Dizinin ilk sezonunda bir intikamcı gibi davrandı. Düşmanlarını öldürmekten çekinmediği gibi bu konu hakkında herhangi bir suçluluk hissetmedi. Hatta uzun bir süre bunun adaletin ta kendisi ve tek çözüm oluduğu konusunda ısrarcı davrandı. Şu anda 4. Sezonunu bekleyen Arrow, bu değişimini her bölüm başında kendini tanıtan kısa bir bölümle gösterdi. Çizgi romandaki Arrow ise başta Batman’in bir değişik versiyonu gibiydi. Zamanla Robin Hood gibi olmaya başladı. Karakter yapısı olarak dizidekiyle çok benzerlik göstermediği gibi çizgi roman serisinde kardeşi, annesi gibi aile üyelerini görmedik.
Özet olarak tek bir Arrow yok. Çizgi romanda sürekli değişimlere uğrayan karakter, dizide de aynı çizgisini sürdürdü. Dizideki Arrow’un aşırı çapkın olduğunu da ekleyelim. Karşısına çıkan medeni durumu bekar olan hemen hemen her kadın karakterle ilişki yaşadı.
Arrow’un Uzmanlıkları:
Okçuluk: Dakikada 29 ok atabiliyor.
Akrobasi: Düşmanın mermilerinden kaçabilecek akrobatik özelliklere sahip.
Dövüş Teknikleri: Judo, Kickboks, Karate, göğüs göğüse muharebe dahil çeşitli dövüş teknikleri biliyor.
Avcılık: Doğada hayatta kalabiliyor. İz sürebiliyor.
Kılıç: Arrow’un tercihi olmasa da gerekli zamanlarda kılıç kuşandığı ve düşmanlarını yendiği zamanlar oldu.
Hawkeye
Hawkeye da tıpkı Arrow gibi çizgi romandan ekrana yansıdığı zaman popüleritesi bir anda arttırdı. Arrow kadar olamasa da, Hawkeye’ın çizgi roman ve filmdeki karakterleri birbirinden farklılıklar gösteriyor diyebiliriz. Filmdeki Hawkeye emirlere eksiksiz itaat ederken çizgi romandaki Hawkeye tam aksi yapıda. Bir diğer fark ise filmde bir SHIELD üyesi olarak karşımıza çıkan Hawkeye çizgi roman serisinde Black Widow tarafından çeşitli ayak oyunlarıyla Iron Man’e karşı savaşan bir karakter aslında. Belli bir süre sonra yaptıklarından pişmanlık duymaya başlayan Hawkeye, Iron Man’den yardım isteyerek Avengers ekibine katılıyor. Hawkeye çizgi romanda Captan America ile sürekli Avengers liderliği konusunda tartışıyor ve kendisinin daha iyi bir lider olduğu düşünüyor. Görüldüğü üzere hangi uyarlama olursa olsun karakterler her zaman değişime uğruyor.
Hawkeye Uzmanlıkları:
Okçuluk: Birçok yay çeşidini kullanıyor. Bunun yanında en az Arrow kadar yetenekli bir nişancı. Sadece yayla değil bıçak bumerang gibi aletleri de ileri düzeyde isabet oranıyla kullanıyor.
Akrobasi: Barton’ın için normal bir insandan daha güçlü diyebiliriz. Çok iyi reflekslere ve çok sayıda manevra kabiliyetine sahip.
Taktik Uzmanlığı: Hawkeye kendisini genel olarak Avengers’a liderlik edebilecek kapasitede görüyor. Pek haksız da sayılmaz. Stratejist, taktisyen ve saha komutanı diyebiliriz.
Dövüş: Captan America tarafından eğitilmiş ve pek çok dövüş sanatında uzmandır.
Benim kişisel fikrim Arrow bir adım önde. Sizin tercihiniz hangisi?
Kaynaklar
AltEvren
Moviepilot